Veel gestelde vragen Twentrex

1. Welke exportdocumenten zijn er nodig voor transport naar Zwitserland en Noorwegen?

2. Wat betekent MAUT in Duitsland?

3. Wat betekent “dedicated” transport?

4. Dienen de goederen verpakt te zijn?

5. Hoe zwaar mogen de goederen zijn?

6. Is het mogelijk om goederen op te slaan?

7. Hoe zijn de goederen tijdens het transport verzekerd?

8. Zijn trucks standaard voorzien van een laadklep?

 

 1. Welke exportdocumenten zijn er nodig voor transport naar Zwitserland en Noorwegen?

Gezien Zwitserland geen lid is van de Europese Unie dienen er douaneformaliteiten opgemaakt te worden voor het transport vanaf en naar Zwitserland. In eerste instantie dienen de goederen te worden uitgeklaard. Dit gebeurd a.d.h.v. een EX-A uitvoerdocument. Dit uitvoerdocument kunnen wij eventueel voor uw opmaken, en kan worden opgesteld aan de hand van een verkoopfactuur.

Bij aankomst van uw goederen in het NON-EU land (bijvoorbeeld Zwitserland of Noorwegen) dienen de goederen te worden ingeklaard. Deze inklaringshandling kunnen wij tevens voor u verzorgen. Houdt echter wel rekening met het feit dat er mogelijk invoerrechten voldaan dienen te worden. (BTW). Vraag uw Twentrex contactpersoon naar de actuele mogelijkheden en tarieven.

 


 2. Wat betekent MAUT in Duitsland?

MAUT is de benaming van de door Duitsland ingevoerde heffing voor het gebruik van de snelwegen met zware bedrijfsvoertuigen en vrachtverkeer. Dit is vergelijkbaar met TOL, zoals wellicht bekend bij landen zoals Frankrijk en Spanje.

 


3. Wat betekent “dedicated” transport?

Twentrex is specialist in het verzorgen van “dedicated” spoedtransport. Dit betekent dat wij van A naar B rijden met enkel en alleen met uw goederen aan boord, zonder eventuele bij- of overlading. Dit is naast de snelste manier, ook nog eens de meest veilige manier van transporteren. De kans op schade is tijdens het transport nihil. 


 4. Dienen de goederen verpakt te zijn?

Het (exportwaardig) verpakken van uw goederen is enorm belangrijk. Dit voorkomt namelijk schade tijdens het transport. U dient zelf zorg te dragen voor een degelijke verpakking. Bij voorkeur zien wij de goederen verpakt op een pallet. Dit voorkomt het verschuiven van lading tijdens het transport. De trucks zijn standaard voorzien van spanbanden en anti-slipmatten voor het doen vastzetten van uw lading. Indien u geen mogelijkheden heeft om uw goederen exportwaardig te verpakken, kan Twentrex u eventueel hierbij helpen. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Twentrex contactpersoon.


 5. Hoe zwaar mogen de goederen zijn?

Twentrex verzorgt met name spoedtransport door middel van kleinere bakwagens. Deze avia-trucks hebben een laadvermogen tot max. 1500 kg, en hebben geen verplichte rij- of rusttijden. Naast deze kleinere trucks zijn er ook mogelijkheden voor grotere bakwagens. De actuele mogelijkheden zijn op aanvraag. Bij groupagetransport hanteren wij een max. van 24 ton per complete trailerlading, 1750 kg per laadmeter, 850 kg per blokpallet en 750 kg per europallet.

 


 6. Is het mogelijk om goederen op te slaan?

Naast het verzorgen van transport is Twentrex B.V. ook gespecialiseerd in het verzorgen van warehousing en Value Added Logistics & Services. Wij verzorgen warehousing op een strategisch en logistiek gezien optimale locatie in Twente, direct aan de (snel) wegen A1, A35/N36. In deze geheel nieuwe en hypermoderne op- en overslagmagazijnen bieden wij zowel permanente als tijdelijke logistieke diensten aan.

 


 7. Hoe zijn de goederen tijdens het transport verzekerd?

Tijdens het transport staan de goederen bloot aan allerlei gevaren, zoals diefstal, verkeersongevallen, menselijke fouten en bederf. Uw goederen zijn standaard verzekerd conform CMR-condities. De aansprakelijkheid conform CMR-condities bedraagt rond de € 9,35 per kilogram. Indien u goederen een waarde vertegenwoordigen van meer dan bovengenoemd bedrag, dan is het wellicht zinvol uw goederen via Twentrex aanvullend te verzekeren.

 


 8. Zijn trucks standaard voorzien van een laadklep?

Niet alle trucks zijn standaard voorzien van een laadklep. Indien u dit vooraf bij ons kenbaar maakt, zullen wij optioneel de mogelijkheden voor een truck voorzien van laadklep en palletwagen mee nemen in ons voorstel. Tegen geringe meerkosten is dit door ons te realiseren.

 


 

Staat uw vraag en/of antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden ze graag! U kunt ons bereiken op 0546 767 220 of vul ons contactformulier in.