'Bestemming uitgelicht': Duitsland

Met de feestdagen in het vooruitzicht is het jaar 2016 al bijna ten einde. Voor Twentrex BV in alle opzichten een geslaagd jaar, waarin we véle spoedtransporten en diverse zéér tijdkritische zendigen naar Duitsland mochten verzorgen. Voor ons als Urgent Express & Special Delivery specialist een mooie gelegenheid om onze bestemming Duitsland in de schijnwerpers zetten. 

Duitsland wil grenscontroles verlengen (11-12-2016)

Duitsland wil de grenscontroles in het zuiden van het land verlengen, hoewel Brussel dat tot nu toe heeft afgewezen. Dat meldden Duitse media zondag. Duitsland voerde de extra grensbewaking in vanwege de grote vluchtelingenstroom. De EU vindt dat de controles van tijdelijke aard moeten zijn en heeft toestemming gegeven voor extra bewaking op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk in de deelstaat Beieren tot februari. Betere controles van de buitengrenzen van de EU maken interne controles volgens Brussel overbodig. 
Maar Beieren en de Duitse regering willen de controles verlengen tot na de parlementsverkiezingen in september. Als de EU daar niet in mee wil gaan, wil Berlijn dat volgens Welt am Sonntag op eigen houtje doen. Bron: Transport Online

Dagelijks koerierservice Duitsland

Twentrex regelt graag uw (spoed)transport van Nederland naar Duitsland. Met een Europees hoogwaardig netwerk van gekwalificeerde koeriers en internationale express transporteurs is elke spoedlevering mogelijk, ongeacht de snelheid waarmee uw zending geleverd dient te worden. Just-in-Time, waar dan ook in Duitsland. 

Urgent express & Special delivery Duitsland:

  • Urgent express / koerierservice naar geheel Duitsland, ook import !
  • Beurs Logistiek in Duitsland; Twentrex is tevens gespecialiseerd in het doen vervoeren van uw beursgoederen, zowel het heentransport als na afloop retourneren van uw zending is geen probleem. Vraag uw Twentrex contactpersoon naar de mogelijkheden.

De voordelen van Twentrex voor U:

  • Dagelijks Non-Stop Express, waarbij alleen one-way wordt belast; uniek in Europa!
  • Uitgekiend Europees netwerk van gekwalificeerde koeriers- en spoedtransporteurs.
  • Specialisatie in colli en goederen met incourante afmetingen en gewichten. 
  • Up-to-date kennisniveau van ADR gevaargoed en geconditioneerd vervoer.
  • Binnen 30 minuten ontvangt u een helder voorstel, ongeacht de urgentie of bestemming!

Overige transport Duitsland informatie:

Oppervlakte:  357.168 km²
 
Inwoners:  80,62 miljoen
 
Valuta:  Euro
 
Gewichten/Afmetingen: 

Trekker- opleggercombinatie (lengte 16,50 meter) en vrachtauto-aanhangwagen combinatie (lengte 18,75 meter) mogen maximaal 40 ton wegen. Dat betekent een maximale belading van 24,5 ton bruto

Belangrijke havens: 
 
Hamburg, Bremen, Rostock, Duisburg
Belangrijke luchthavens: 
 
Berlijn, Dússeldorf, München, Frankfurt
Feestdagen: 
1 Januari:  Nieuwjaarsdag 
6 Januari: Driekoningen
25 maart: Goede vrijdag 
27 - 28 maart Pasen 
1 Mei: Dag van de arbeid
5  Mei: Hemelvaartsdag
15-16 Mei:    Pinksteren 
3 Oktober: Nationale feestdag
1 November: Aller heiligen 
25-26 December:                 kerst 
 
Rijverboden:  Op autosnelwegen en Bundesstraßen geldt een algemeen rijverbod voor transporten vanaf vrijdag 15.00 uur tot maandag 09.00 uur. Daarnaast kunnen in samenhang met de afmetingen aanvullende rijverboden worden voorgeschreven, zodat het transport uitsluitend tussen 19.00/22.00 uur en 6.00 uur kan plaatsvinden. Bovendien zijn beperkingen opgelegd voor de zomermaanden en de dagen rond Pasen en Pinksteren. Nadere bijzonderheden worden in de verleende ontheffing vermeld.
 
BTW:  Het BTW-tarief bedraagt hoog 19% en laag 7%
 
Hoofdstad:  Berlijn


(Spoed)transport naar Duitsland of één van onze andere bestemmingen nodig? Vraag dan direct een offerte aan!

Spoedtransport Duitsland