Vacature Commercieel Expediteur/Transportplanner (Junior, M/V, MBO/MBO+, Fulltime)

Vacature Commercieel Expediteur/Transportplanner (Junior, M/V, MBO/MBO+, Fulltime)

                


De Twentepoort Groep uit Wierden bestaat uit een viertal logistieke bedrijven, elk met een onderscheidend specialisme. Twentepoort Logistiek BV is dé expert in transport op Oost-Europa 
en Centraal-Azië. Twentrex BV regelt dagelijks tijdkritische Just-in-Time spoedzendingen binnen Europa. Cargorilla Logistics BV is een allround logistiek dienstverlener, gericht op wereldwijde weg-, rail-, lucht-, en zeevracht. (Hiertoe behoort tevens Koeriersdienst Overijssel). De 4e tak is TwenPack BV, gespecialiseerd in e-fulfilment en warehousing voor webshops, e-tailers, groothandels en industrie. De vier bedrijven opereren allen vanuit een logistieke toplocatie nabij de N36 en A35/A1.

Wegens gezonde groei binnen onze bedrijven zijn wij nu voor Twentrex op zoek naar een commercieel en logistiek talent voor de startersfunctie van:

  • Commercieel Expediteur/Transportplanner (Junior, M/V, MBO/MBO+, Fulltime)

Als Commercieel Expediteur (Junior) beschik je over een afgeronde MBO/MBO+ opleiding, in commerciële en/of logistieke richting. Feeling met de dynamische (en soms hectische) wereld 
van internationaal transport & logistiek en een zéér sterke motivatie zijn vereist!

Ben jij na je (logistieke of commerciële) MBO/MBO+-opleiding of je eerste werkervaring klaar voor het echte werk? Wil jij aan de slag gaan als Commercieel Expediteur Jr. bij een logistiek dienstverlener en zet jij altijd net dat ene stapje extra? Dan heeft Twentrex voor jou de uitdaging! 

In deze startersfunctie word je onderdeel van een hecht team van 5-6 collega’s waarmee je gezamenlijk verantwoordelijk wordt voor het organiseren van spoedzendingen en koeriersritten, voornamelijk binnen Europa. Je onderhoudt (intensief) contacten met koeriers, transporteurs, klanten, agenten en interne afdelingen. Je verwerkt de veel voorkomende transportdocumentatie en houdt de dossiers up-to-date. Je bent vraagbaak voor je gesprekspartners en verrast ze keer op keer met je uitmuntende servicegerichtheid. Je rapporteert in deze binnendienstfunctie aan de teamleider van de afdeling die zelf als voorman actief meewerkt. Er bestaat een reële kans op een vaste aanstelling binnen een sterk groeiende/bloeiende organisatie! 

Functie beschrijving:

  • Zelfstandig inplannen van transport- en koeriersopdrachten, met name internationaal.
  • Intensief dagelijks contact met opdrachtgevers, agentschappen en charters/transporteurs/koeriers.
  • Actieve instelling om New Business te genereren en te behouden alsmede uit te bouwen!
  • Opvolging en uitbrengen van transport- en warehouse offertes en calculaties.
  • Accurate invoer van data in de eigen ICT-softwaresystemen TMS, WMS en CRM.

Wat we je bieden:

Een uitdagende (starters) functie in een internationale werkomgeving bij een sterk maar gezond groeiende logistieke innovator met een uniek one-way concept. Je krijgt in deze zelfstandige en afwisselende baan alle steun van je directe collega’s waarbij er een echt teamgevoel overheerst. 
Je start met een passend inwerktraject om zo de “ins en outs” snel en goed te leren kennen. 
De platte en slagvaardige organisatie maakt het bovendien mogelijk om snel te schakelen.

Ben jij hét commerciële en logistieke talent naar wie wij op zoek zijn? Solliciteer dan direct onder vermelding van: Sollicitatie Commercieel Expediteur/Transportplanner. Motivatiebrief en C.V. voorzien van recente pasfoto mailen naar sollicitatie@twentrex.nl.

Meer info via www.twentrex.nl/over-ons/carrière of bel Martin Noeverman, commercieel directeur, tel. 0854 - 848 697 tijdens kantooruren.