Gevolgen Brexit voor Transport en Logistiek uit Nederland

Op 29 maart zal de Brexit een feit zijn. Doordat er nog niet eerder een land uit de Europese Unie is gestapt, brak na 23 juni 2016, toen bleek dat Groot-Brittanië uit de EU zou stappen, een periode van onzekerheid aan. Twentrex houdt alle ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten van onder andere Transport en Logistiek Nederland (TLN), Nieuwsblad Transport en de andere media. In dit nieuwsbericht een overzicht van de gevolgen die tot op heden bekend zijn.

Transitieperiode na definitieve Brexit in maart 2019

Eind maart 2019 zal de Brexit definitief zijn, twee jaar na het verdrag van Lissabon. Vanuit Brussel is de verwachting dat er eerst behoefte is aan een transitieperiode om de precieze voorwaarden van de Brexit duidelijk te krijgen. Deze zal tot eind 2020 duren. Een aantal zaken staan hierbij op de agenda en vooral de onderwerpen grenscontroles, invoertarieven en handel met Ierland via Engeland. Of het een harde Brexit wordt is nog niet bekend. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat veel bedrijven in zowel het VK als de EU er van uitgaan dat de Britten inschikken om de sterke druk op de economische ontwikkeling te vermijden.

Invloed op spoedtransport en koerier naar Verenigd Koninkrijk

Wat de invloed van de Brexit is op de Nederlandse Transport en Logistieke sector is nog onduidelijk, zo blijkt uit de laatste informatie van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Zij hebben eind vorige maand input geleverd aan de Vaste Kamercommissie Europese Zaken dat de afgelopen dagen een Brexit werkbezoek heeft gehad aan het Verenigd Koninkrijk. Wat hier uit is gekomen is nog onbekend voor bijvoorbeeld een koeriersdienst naar Engeland of een spoed transport naar Londen. Er zijn nog vraagtekens op het gebied van het douane aangiften systeem (CDS) en over de controles aan de grens.

Gevolgen Brexit voor Transport en Logistiek

Volgen van de ontwikkelingen van Brexit door Twentrex

Twentrex volgt deze ontwikkelingen op de voet om te zorgen dat uw spoedtransport of zending per koerier zo snel mogelijk op de plaats van bestemming is. Voor nu is het duidelijk dat de overheid Nederlandse ondernemers gaat assisteren bij de onzekere periode waar we ons in bevinden. Wel weten we tot op heden zeker dat we binnen 12 uur in hartje Londen kunnen lossen mocht en aansluitend in geheel Verenigd Koninkrijk.

Ook in de aanloop naar de Brexit staan we u graag te woord bij vragen over de mogelijkheden van een transport of zending naar het Verenigd Koninkrijk. Liever direct weten wat er mogelijk is voor uw zending, vraag dan een offerte aan. Uiteraard ontvangt u binnen 30 minuten een offerte op maat!

Bron: Nieuwsblad Transport & Transport Logistiek Nederland

Andere berichten over Brexit:

05-12-2018: Gevolgen Brexit: Het principeakkoord
07-11-2018: Brexit en de gevolgen voor de douaneregels
21-06-2017: Ondernemers richten vizier op douane na Brexit
24-06-2016: Verwachte negatieve impact van Brexit op Transport en Logistiek

Vrijblijvend advies › Offerte aanvragen › Onze Urgent Express en Special Delivery experts zitten voor u klaar Binnen 1 minuut ingevuld › binnen 30 minuten een offerte
Delen op: