Staking door gele hesjes in Frankrijk zet door

Na ons laatste bericht over de staking in Frankrijk blijkt de afgelopen dagen dat de acties aanblijven. De 'gele hesjes' worden gesterkt doordat de vakbonden van de transportsector hun leden hebben opgeroepen zich bij de protesten aan te sluiten. De verwachting is dan ook dat na de acties in Parijs komend weekend er nieuwe en grotere acties zullen komen.

Nieuwe acties aangekondigd voor het weekend en volgende week

Ondanks dat de verhogingen van de brandstofaccijnzen zijn uitgesteld bijven de Fransen zich verzetten. Afgelopen week zijn demonstraties uit de hand gelopen in Parijs waar auto's in de brand zijn gestoken en winkels/restaurants zijn geplunderd. Vanuit vervoerders krijgen we geregeld foto's toegestuurd en updates van de status in Frankrijk. Zo worden er nog steeds wegen geblokkeerd om nog meer belastingverlaging af te dwingen. Het is een brede groep die zich aansluit bij de demonstraties waardoor de tot op heden bereikte succes niet voldoende zijn. Het is niet bekend of de Franse regering nog meer tegemoetkomingen gaat doen en wat de reacties zullen zijn. Wel is aangekondigd dat er zaterdag 8 december in Parijs nieuwe demonstraties zullen zijn.

Onze vaste partners houden ons op de hoogte omtrent de status van deze protesten in Frankrijk. Er blijft natuurlijk een zeer reële kans dat het invloed heeft op de transporten naar Frankrijk, maar ook naar Spanje en Portugal

Heeft u vragen omtrent een transport naar of via Frankrijk dan komen we graag telefonisch of per mail met u in contact.

Staking door gele hesjes in Frankrijk zet door